File de sebaste cu roșii, bere Grimbergen Blonde și cartofi copți

FOOD SERVICE SOLUȚII PROFESIONALE PENTRU RESTAURANTE

File de sebaste cu roșii, bere Grimbergen Blonde și cartofi copți

Ingrediente

500g file de pește  (sau file de tilapia)

2 fire de ceapă verde

4 roșii mari

1 linguriţa de pudră slabă de curry

3 linguri de ulei de măsline

200ml bere Grimbergen Blonde

4 linguri de pesmet

2 linguri pătrunjel tocat cu frunze plate

cartofi McCain Easy Nature, ușor de pregătit

4 linguri de smântână amestecată cu ierburi verzi proaspăt tăiate

sare și piper

 

Roșiile se taie în jumătate și se îndepărtează semințele. Se presară sare peste file.

Se taie firele de cepe, care se clătesc și se usucă preventiv. Se preîncălzește cuptorul la 200˚C.

Se taie fileul de sebaste în fâșii si se presară cu sare si piper. Se pune ulei într-o tigaie și se încălzește, după care se adaugă fâșiile de pește.

Se adaugă ceapă verde și curry, se amestecă, se adaugă berea și  se mai lasă timp de 3 minute.

Se umple jumătățile de roșii cu amestecul de pește obținut și se acoperă cu pesmet.

Se prepară roșiile și cartofii timp de 10 minute până când acestea căpătă o crustă ușor cafenie.

Cartofii copți se crustează și se adaugă deasupra smântâna amestecată cu ierburi verzi proaspăt tăiate.

Se ornează roșiile cu pătrunjel și se servesc împreună cu cartofii pe același platou.