Salata de cartofi cu calmar, bere Grimbergen Tripel și felii de cartofi

FOOD SERVICE SOLUȚII PROFESIONALE PENTRU RESTAURANTE

Salata de cartofi cu calmar, bere Grimbergen Tripel și felii de cartofi

Ingrediente

500g calmar curățat

2 hașme

2 roşii mici

1 frunză de dafin

2 căței de usturoi

5 linguri de ulei de măsline

2 pahare de supă de pește

1 lingura de suc ​​proaspăt de lămâie

1 pahar bere Grimbergen Tripel

75g salată verde

2 linguri de pătrunjel tocat fin

felii de cartofi McCain Nature Easy

sare și piper

 

Salata se rupe în bucăți, se clătește și se usucă.  Se pun feliile de cartofi într-un bol și se stropesc cu suc de lămâie, 2 linguri de ulei și 1 ling. 

Se asezonează cu sare și piper. Calmarul curățat se taie în bucăți uniforme și se presară cu sare.

Se curăță hașmele, roșiile și usturoiul. Se toacă mărunt hașmele și usturoiul. Se înlătură semințele roșiilor și se taie în bucăți.

Se pun 3 linguri de ulei într-o tigaie unde se încălzesc și bucățile de calmar. Se reduce focul și se adaugă hașmele, usturoiul, roșiile, frunza de dafin și supă de pește. Se amestecă bine și se acoperă cratița cu capac pentru 50 minute până la gătire. Se reduce zeama cu 10 minute înainte ca aceasta să fie gata.

Se adaugă berea amestecând 3-4 minute, se reduce focul și apoi se continua să se amestece.

Se asezonează cu sare și piper și se scoate frunza de dafin. Se rupe salata, se aranjează pe farfurie și se pun și feliile de cartofi tot acolo.

Se stropește cu zeama formată și se ornează cu pătrunjel tocat. Se serveşte cu felii de baghetă de pâine turcească.