Tartă de vinete, cotlete de miel și Pommes Parisiennes

FOOD SERVICE SOLUȚII PROFESIONALE PENTRU RESTAURANTE

Tartă de vinete, cotlete de miel și Pommes Parisiennes

Ingrediente - 4 persoane

400g Easy Nature Pommes Parisiennes

2 vinete

4 foi de aluat congelat

1 lingură de ras-el-hanout

100g brânză feta

o legătură de mentă proaspătă (minim 10 rămurele)

2 linguri zahăr alb

200ml oțet

2 caţei de usturoi

10-12 cotlete de miel

sare și piper

 

Se încălzește cuptorul la 200 de grade. Se înțeapă vinetele cu o furculiţa, se pun la cuptor și se lasă aproximativ 30 de minute, până devin moi. Se lasă să se răcească, apoi se taie și se scoate mijlocul. Se decongelează aluatul. Se amestecă vinetele cu ras-el-hanout. Aluatul se întinde pe tava de tartă și cu lingura se pune umplutura de vinete. Brânza de capra se presară deasupra. Se pune tarta la cuptor și se coace aproximativ cincisprezece minute până când se rumeneşte. Nu aveți cutii mici pentru tartă? Si o forma pentru brioșă este potrivită pentru aceasta. Se spală frunzele de menta, se pun în blender și se amestecă cu oțet. Se pune intr-o cratița pentru sosuri,  se adăuga zaharul și se încălzește până când acesta se dizolvă. Se pune la rece pentru a lăsa aromele sa se amestece. Se taie usturoiul cât mai fin posibil. Se ung cotletele de miel cu sare, piper și usturoi. Se coc Pommes Parisiennes conform indicaţiilor de pe pachet. Se încălzește uleiul de măsline în tigaie și se prăjește cotletul de miel pe fiecare parte timp de 4 - 6 minute, până când acesta devine de culoare roz-roșu în interior si capătă o crustă la exterior. Se scot din forma și se adaugă tartele de vinete. Se adaugă și Pommes Parisiennes prăjite,  cotletele de miel se pun pe farfurie și se stropesc cu sos de mentă.