Ingrediente
500g file de pește (sau file de tilapia)
2 fire de ceapă verde
4 roșii mari
1 linguriţa de pudră slabă de curry
3 linguri de ulei de măsline
200ml bere Grimbergen Blonde
4 linguri de pesmet
2 linguri pătrunjel tocat cu frunze plate
Cartofi McCain Nature Easy Backing
4 linguri de smântână amestecată cu ierburi verzi proaspăt tăiate
sare și piper
Roșiile se taie în jumătate și se îndepărtează semințele. Se presară sare peste file.
Se taie firele de cepe, se clătesc și se usucă. Se preîncălzește cuptorul la 200˚C.
Se taie fileul de sebaste în fâșii si se presară cu sare si piper. Se încălzește ulei într-o tigaie, se adaugă fâșiile de pește să se călească, amestecând sa nu se lipească.
Se adaugă ceapă verde și curry, se amestecă, se adaugă berea. Se călesc încă 3 minute.
Se umple jumătățile de roșii cu amestecul de pește obținut și se acoperă cu pesmeți.
Se prepară roșiile și cartofii timp de 10 minute până când acestea căpătă o crustă ușor maronie.
La cartofii copți se adaugă deasupra smântâna amestecată cu ierburi verzi proaspăt tăiate.
Se ornează roșiile cu pătrunjel și se servesc împreună cu cartofii pe același platou.