Ingrediente
600g carne de vită macră
100g şunca fără grăsime
1 ceapă
2 linguri de pastă de roşii
1 lingură boia de ardei
150g mazăre
200g morcov
4 linguri ulei de măsline
1 pahar de supă de vită
300ml bere Grimbergen Dubbel
2 linguri pătrunjel tocat
1 crenguţă de cimbru
cartofi McCain Spicy XL Frites
sare și piper
Se taie carnea în cuburi. Se încălzește uleiul într-o tigaie și se prăjesc cuburile pe ambele părți. Șunca se taie fâșii și se prăjește ușor împreună cu carnea. Se reduce focul și se adaugă roşiile, boiaua de ardei, ceapa tocată, cimbrul, bulionul și jumătate din cantitatea de bere. Peste jumătate de oră se amestecă ușor. 20 minute înainte de sfârșitul timpului de coacere (iarna) se adaugă morcovul, mazărea și berea rămasă. Se pregătesc cartofii XL & Spicy Friyes (prăjire: 3 min./175˚C sau la cuptor: 20 min./225˚C). Se adaugă sare și piper după gust. Se scoate crenguţa cimbru și se servește cât de fierbinte posibil pe farfurii încălzite împreună cu cartofii XL & Spicy Frites. Se decorează cu pătrunjel tocat.